Peyzaj Mimarlığı Bölümü Eğitim ve Öğretimi

biz

Bölümümüz Yüksek Lisans eğitimine 2000-2001, Lisans eğitimine 2003-2004, doktora eğitimine de 2007-2008 öğretim yılında başlamıştır.

Halen bölümümüz eğitim öğretim faaliyetlerini Lisans programında 190, Yüksek Lisans ve Doktora programında 35 olmak üzere toplam 225 öğrenci ile sürdürmektedir.

2015-2016 öğretim yılında lisans programımızdan 10. dönem mezunları verilmiştir.

Peyzaj Mimarlığı lisans programında eğitim öğretim 4 yıllık bir süreyi kapsar. İsteyen yeni kayıtlı öğrenciler için 1 yıl süreli isteğe bağlı İngilizce hazırlık sınıfı bulunmaktadır. Öğrenim süresince öğrenciler her biri en az 30 gün olmak üzere 2. ve 3. sınıfların yaz aylarında fidanlık ve büro stajı yapmaktadır.

Dersler genel olarak Türkçe olmakla birlikte, İngilizce sunulan dersler de bulunmaktadır. Bu dersleri alabilmek için isteğe bağlı hazırlık sınıfında ya da yapılan yabancı dil muafiyet sınavında başarılı olmak gerekmektedir.

%25’i seçmeli derslerden oluşan yeni müfredat 2012-2013 öğretim yılında yeni kayıt olan öğrencilere uygulanmaya başlanmıştır.

Bölümümüzde tezli yüksek lisans programı uygulanmaktadır. Program 2 yarıyıl ders ve 2 yarıyıl tez çalışması olmak üzere en az 4 yarıyıldan oluşmaktadır.

Doktora programımız 4 yarıyıl ders ve 4 yarıyıl tez çalışması olmak üzere toplam 8 yarıyıldan oluşmaktadır.

Derslere ait içeriklerine ve müfredat bilgisine Eğitim – Öğretim linkinin içinden ulaşabilirsiniz.